Mainos
Mainos

Työryhmältä esitys presidentin vallasta

Presidentin ja hallituksen valtasuhteita selvittänyt työryhmä jättää tänään esityksensä oikeusministerille. Ministeri Christoffer Taxellin (r.) johtaman perustuslakikomitean on odotettu vahvistavan eduskunnan roolia ulkopoliittisissa kysymyksissä.

Suurten puolueiden näkemyserojen vuoksi muutoksista ei ole tulossa suuria. Esityksen sisältö on jäänyt eilen pidetyn kokouksen päätettäväksi.

Komitea on pohtinut etenkin ulkopolitiikan pykälää, jonka mukaan Suomen ulkopolitiikkaa johtaa tasavallan presidentti yhteistoiminnassa valtioneuvoston kanssa. Presidentin valtaoikeuksien karsimista ovat vastustaneet lähinnä oppositio eli vasemmistopuolueet, kristillisdemokraatit ja perussuomalaiset. SDP:n kantaa on pidetty ratkaisevana.

Uudistusten on tarkoitus tulla voimaan vuonna 2012. Perustuslain uudistamisesta on sovittu hallitusohjelmassa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot