Mainos

Työssä olevien määrä kasvoi

Työllisiä oli heinäkuussa Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan 42000 henkeä enemmän kuin vuotta aiemmin. Palkansaajia oli 18 000 enemmän kuin viime vuoden heinäkuussa.

Yrittäjien määrä kasvoi vuoden aikana 23000:lla. Eniten yrittäjien määrä lisääntyi erilaisissa liike-elämän palveluissa. Palkansaajista määräaikaisessa työsuhteessa olevien määrä kasvoi 17 000:lla, kun taas osa-aikaisten määrä väheni 13000:lla. Työvoimatoimistoihin ilmoitettiin heinäkuussa 18 000 uutta avointa työpaikkaa eli tuhat enemmän kuin viime vuoden heinäkuussa.

Työllisyysaste eli työllisten osuus 15-64-vuotiaista oli heinäkuussa 70,8 prosenttia eli 1,1 prosenttiyksikköä korkeampi kuin vuotta aiemmin. Kausivaihtelusta tasoitettu työllisyysaste oli heinäkuussa 66,5 prosenttia. Toimialoista työllisyys lisääntyi eniten liike-elämän palveluissa sekä terveys- ja koulutuspalveluissa. Työpaikat lisääntyivät Länsi-Suomen, Etelä-Suomen ja Oulun lääneissä.

Työttömyysaste laski

Työttömiä oli työvoimatutkimuksen mukaan heinäkuussa 210 000, ja työttömyysaste oli 7,8 prosenttia. Vuotta aiemmin työttömiä oli 227 000, ja työttömyysaste 8,6 prosenttia. 25-74-vuotiaitten työttömyysaste laski vuoden aikana 7,6 prosentista seitsemään prosenttiin. 15-24-vuotiaitten nuorten työttömyysaste oli heinäkuussa 12,4 prosenttia, kun se vuotta aiemmin oli 13,6 prosenttia. Kausivaihtelusta tasoitettu työttömyysaste oli 9,4 prosenttia. Nuorilla se oli 20,5 ja 25-74-vuotiailla 7,8 prosenttia.

Toimialoista työttömyys väheni suhteellisesti eniten rahoitus- ja liike-elämän palveluissa. Rakentamisessa työttömyys sen sijaan lisääntyi. Työvoimatoimistoissa oli heinäkuun lopussa kaikkiaan 338000 työttömyysturvalain ja työnvälityksen säädösten mukaisesti työttömäksi työnhakijaksi tilastoitua. Työttömien työnhakijoiden määrä väheni viime vuoden heinäkuuhun verrattuna noin 28000 hengellä. Työttömyys laski kaikkien työvoima- ja elinkeinokeskusten alueilla.

Työvoimapoliittisilla toimilla sijoitettujen määrä väheni viime vuoden heinäkuusta 18000:lla. Toimenpiteiden piirissä oli 2,8 prosenttia työvoimasta. Työttöminä työnhakijoina työvoimatoimistoissa oli 49000 alle 25-vuotiasta työtöntä. Heidän määränsä laski edellisvuodesta 6000:lla.
(STT)

Kommentoi

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot