Mainos
Mainos

Työssäjaksamisohjelma päätökseen

Hallituksen työssäjaksamisohjelma kehottaa vastuunjakamiseen työpaikoilla. Neljä vuotta kestäneet kehittämishankkeet osoittivat, että työpaikkojen kehittäminen vaatii pitkäjänteisyyttä, yhteistoimintaa ja vuorovaikutusta.

Nyt päättynyt työssäjaksamisprojekti maksoi seitsemän miljoonaa euroa ja siinä oli mukana 173 hanketta. Kehittämishankkeet peräänkuuluttivat työpaikoille pitkäjänteisyyttä, yhteistoimintaa ja vuorovaikutusta.

Viimeaikaisissa irtisanomisissa vuorovaikutteisuus näyttää osin jääneen unohduksiin, sanoo ohjelman johtoryhmän puheenjohtaja työministeri Tarja Filatov.

- Luulen, että pitkällä tähtäimellä ne yritykset, jotka vuorovaikutteisuuden ja yhteistyön unohtaa, on häviäjiä siinä vaiheessa, kun Suomessa työvoimaa on niukemmin tarjolla kuin tällä hetkellä. Jos pitkällä aikavälillä pyritään nostamaan tuottavuutta, silloin myös ihmisten hyvinvointi on tärkeä elementti.

Seuraavaksi tutkimuskohteeksi ehdotetaankin työhyvinvoinnin ja tuottavuuden välistä yhteyttä sekä johtamista ja esimiestyötä.

Valtaosa hankkeista oli sellaisia, etteivät ne olisi toteutuneet ilman valtion avustusta. Pieniä ja keskisuuria yrityksiä tulisikin saada verkottumaan, jotta ne voisivat yhteisillä voimavaroilla lähteä mukaan kehitystyöhön.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 19.11.2003)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme