Mainos
Mainos

Työstään epävarmoilla kohonnut riski sydäntautiin

Työsuhteensa epävarmaksi kokevilla on kansainvälisen tutkimuksen mukaan 19 prosenttia suurempi riski sairastua sydäntautiin kuin työsuhteensa varmaksi kokevilla, tiedottaa Työterveyslaitos.

– Riski on melko vähäinen, sanoo päätutkijana toiminut tutkimusprofessori, akatemiatutkija Marianna Virtanen Työterveyslaitokselta.

Epävarmuuden kokemus on muita yleisempää alemmassa ammattiasemassa olevilla.

Mahdollinen sairastuminen sydäntautiin selittyy Työterveyslaitoksen mukaan osin työnsä epävarmaksi kokeneiden sosioekonomisella asemalla.

Lisäksi epävarmaksi työnsä kokeneilla on tutkimuksen mukaan muita enemmän sydäntaudin riskitekijöitä, kuten kohonneet verenpaine- ja kolesteroliarvot.

He myös liikkuivat vähemmän kuin työsuhteensa varmaksi kokeneet.

Tulos saatiin seuranta-analyysistä. Siihen osallistui yli 170 000 työntekijää, joista osa oli suomalaisia. Seurannan alussa he vastasivat kysymyksiin esimerkiksi irtisanomisen pelosta tai työttömyyden uhkasta. Tutkimuksen koordinoivat Työterveyslaitos ja University College London.

(MTV3–STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot