Mainos
Mainos

Työstressi lisää naisten migreeniriskiä

Työstressistä kärsivien naisten riski sairastua migreeniin on yli 20 prosenttia suurempi kuin muiden työssäkäyvien naisten.

Työterveyslaitoksen johtamaan tutkimukseen osallistuneista naisista noin kuudella prosentilla migreeni selittyi työstressillä. Migreeni oli muita yleisempää myös hengityselinsairauksia ja masennusta sairastaneilla.

Tutkimuksessa selvitettiin migreeniä sairastavien kunta-alan työntekijöiden sairauspoissaoloja ja tekijöitä, jotka ennustavat migreeniin sairastumista. Migreenistä kärsivät olivat sairauslomalla noin 20 päivää vuodessa. Vastaava luku niillä, joilla ei ollut migreeniä, oli selvästi pienempi eli noin 15 päivää.

Tutkimukseen osallistui yhteensä 27 000 kunta-alalla työskentelevää naista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot