Mainos
Mainos

Työsuhdeautoilun verotusta halutaan tiukentaa

Hallituspuolueet suunnittelevat muutoksia työsuhdeautoilun verotukseen. Vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtajan Anni Sinnemäen mukaan asia otetaan esille taustakeskusteluissa jo ennen elokuun budjettiriihtä. Vapaaseen autoetuun puuttumisella halutaan Sinnemäen mukaan hillitä turhia yksityisajoja.

Niin sanotun vapaan autoedun piiriin kuului viime vuonna Suomessa noin 60 000 autoa. Vapaassa autoedussa työnantaja maksaa kaikki auton käyttöön liittyvät kustannukset. Auton käyttöedussa työntekijä maksaa ainakin yksityisajojensa polttoainekustannukset.

Autoalan keskusliiton toimitusjohtajan Pentti Rantalan mukaan työsuhdeautoilu toimii tällä hetkellä melko hyvin, ja harva autoedun saaja ajelee autollaan turhia kilometrejä. Hän on kuitenkin sitä mieltä, että autoedussa pitäisi verotuksellisesti suosia pienipäästöisiä autoja. Nyt työsuhdeautoksi voi valita minkälaisen auton tahansa.

Myös Sinnemäen mukaan autoedun verotuksessa pitäisi olla samat päästöihin perustuvat porrastukset kuin muissakin autoveroissa.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot