Mainos
Mainos

Työsuhdematkalippu myötätuulessa

Liikenne- ja viestintäministeri Leena Luhtanen lupasi tänään työsuhdematkalipun ensi vuoden budjettiin.

Liikenne- ja viestintäministeri Leena Luhtanen aikoo tuoda esityksen joukkoliikenteen työsuhdematkalipusta ensi vuoden budjettiin. Luhtanen lupasi asian eduskunnan kyselytunnilla. Valtiovarainministeri Antti Kalliomäki lupasi hankkeelle tukensa vain siinä tapauksessa, ettei siitä synny lisäkustannuksia.

Joukkoliikenteen tuettu työsuhdematkalippu oli yksi vaalitäky jo kunnallisvaalien alla ja asia oli esillä myös tuporatkaisun yhteydessä, jonne se kuitenkin hautautui.

Tänään kertaalleen haudattu idea heräsi henkiin eduskunnan kyselytunnilla, jossa väiteltiin pitkään kuinka paljon malli maksaisi, vai maksaisiko se itse itsensä joukkoliikenteen lisääntyneen käytön kautta.

Ministeri Luhtasen mukaan ministeriössä on jo perusteelliset selvitykset valmiina. Valtiovarainministeriön vastahanka on kuitenkin ilmeinen, vaikka Kalliomäki lupailikin tukea, tosin pitkän ehtolitanian jälkeen. Asia nousee esille budjetin kehysriihessä maaliskuussa.

Työsuhdematkalipussa ajatuksena on tukea verotuksella järjestelyä, jossa työnantaja tarjoaa osittain kustannettuna luontoisetuna työntekijälleen matkalipun kodin ja työpaikan välisiä matkoja varten.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 24.02.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme