Mainos
Mainos

Työsuojelupiirit: Ylitöitä tehdään yhä liikaa

Työsuojelupiirien tekemissä tarkastuksissa todetaan, että joka kymmenennessä yrityksessä tehdään liikaa ylitöitä.

Toimisto

Työsujelupiirien tilastojen mukaan laillisen ylityön vuotuinen maksimimäärä eli 330 tuntia ylittyi viime vuonna 12:ssa prosentissa tarkastetuista yrityksistä. Työaikaongelmia on eniten maan eteläosassa Kymen, Uudenmaan, Turun ja Porin sekä Hämeen työsuojelupiirien alueilla.

Työaikakirjanpidon laiminlyöntien takia osaa ylityömääristä oli mahdotonta selvittää. Suurin osa eli 70 prosenttia yrityksistä oli hoitanut työaikakirjanpidon asianmukaisesti. Toisaalta työaikakirjanpito puuttui kokonaan 10 prosentissa työpaikoista ja 20 prosentissa oli puutteita.

Työsuojelupiirit aloittivat vuonna 1999 yhteisen valvonnan, jonka avulla saadaan yleiskuva työaikasäädösten noudattamisesta.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot