Mainos
Mainos

Työt katoavat suomalaisilta - Rakennusliitto iloitsee uudesta laista

Rakennusliitto uskoo, että syksyllä voimaan astuva veronumerojärjestelmä karsii rakennusalalla rehottavia villejä käytäntöjä.

Liiton mukaan erityisesti ulkomaalaisten työntekijöiden alipalkkaus, työehtosopimusten rikkominen ja veronkierto ovat keskeisiä ongelmia.

Liitossa kuitenkin myönnetään, että uusi laki on vasta hyvä alku.

- Tällä hetkellä puhumme, että onko meillä 30 000 vai enemmän ulkomaista työntekijää Suomessa. Sen jälkeen kun me saamme veronumerolain voimaan ja valvomme tehokkaasti, että jokainen työskentelee vain veronumeron kanssa, niin ainakin tiedämme paljon täällä on ihmisiä, sanoo Rakennusliiton II puheenjohtaja Kyösti Suokas Huomenta Suomessa

- Verottaja pystyy ottamaan työntekijöiltä perusselvitykset, perustiedot ja ainakin se tervehdyttää tätä tilannetta.

Harmaasta taloudesta lisää illan 45-minuuttia -ohjelmassa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot