Mainos
Mainos

Työt vain katosivat? Raskaana olevien syrjintä kesto-ongelma työelämässä

Raskaussyrjintä on kesto-ongelma suomalaisessa työelämässä.

Tasa-arvovaltuutetun mukaan tyypillisimmät raskaussyrjintätilanteet liittyvät työhönottoon, määräaikaisten työsopimusten jatkamiseen ja perhevapaalta palaamiseen.

Viranomainen saa ilmoituksia epäillyistä tapauksista, joissa työnhakija sivuutetaan työhönottotilanteessa raskauden vuoksi tai määräaikaisen työntekijän työsopimusta ei uusita, kun raskaus tulee ilmi. Usein myös perhevapaalta palaavan työntekijän työtehtävät ovat "kadonneet" tai työntekijä on korvattu sijaisella.

Muun muassa opettajat, sairaanhoitajat sekä kaupallisella ja palvelualoilla toimivat naiset joutuvat usein syrjinnän kohteiksi.

Tasa-arvovaltuutettu on käynnistänyt Oikeutta odottaville -kampanjan, joka haastaa työnantajat tarkistamaan asenteitaan ja lisäämään tietoisuutta ongelmasta.

Vain pieni osa syrjintää epäilevistä kääntyy viranomaisten puoleen.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot