Mainos
Mainos

Työtä tauotta aamuyöstä myöhäisiltaan – sähkömiehillä armoton urakka Suomen metsissä

Savossa kaikki kynnelle kykenevät sähkömiehet on hälytetty korjaamaan Valio-myrskyn tuhoja, kertoo tarjouspäällikkö Tuomas Kamunen Eltel Networksista.

Myös Kamunen itse sai hälytyksen toimistoon eilen iltapäivällä. Siitä asti hän on tehnyt töitä lähes tauotta Kuopion suunnalla. 

– Tittelit on heitetty romukoppaan. Kun tilanne on, niin silloin tehdään töitä, sanoo pitkään myös sähköasentajanakin töitä tehnyt Kamunen.

– Viime yönä kahteen asti tehtiin hommia ja aamulla kuudelta tultiin takaisin. Tänään menee varmasti iltamyöhään ja huomenna taas kuudelta takaisin, tiivistää Kamunen aikataulun.

Tänään töitä on ollut helpompi tehdä auringonpaisteessa kuin viime yönä.

– Illalla ja yöllä tuuli oli voimakasta, eli oli vaarallista olla metsässä.

Paikalliset asukkaat ovat käyneet kertomassa Kamuselle myrskyn aiheuttamista tuhoista.

– Maatilan isäntä kertoi, että maitoauto oli tullut ja mitannut lämpötilan, että oli + 10 asteista niin tuhat litraa maitoa piti kaataa pois.

– Kylmäkin on taloissa, jos vesikiertoinen lämmitys ei toimi. Mutta onneksi täällä Pohjois-Savossa on ollut lämmin syksy, noin +5 astetta on ollut yöllä. Ja monessa talossa on leivinuunia tai vastaavaa, millä voi lämmittää.

Kamunen arvioi, että kaikkien vikojen korjaamiseen menee vielä viikkoja.

Kaikkiaan sähköttä on klo 15.30 vielä yli 50 000 asiakasta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme