Mainos
Mainos

Työtapaturmat lisääntyvät nopeasti

Työtapaturmat lisääntyvät Suomessa nopeammin kuin työtuntien määrä. Työturvallisuuskeskus on aloittamassa uudenlaista jokaisen työyhteisön jäsenen vastuusta korostavaa työturvallisuuskampanjaa.

Työtapaturmissa on alkuvuonna kuollut jo yli 20 ihmistä ja lievemmätkin tapaturmat ovat lisääntyneet yli viidellä prosentilla. Erityisesti vakavimpien työtapaturmien osalta rakennusala on perinteinen murheenkryyni. Siihen, miksi tapaturmat ovat nyt yhtäkkiä alkaneet lisääntyä, ei ole yksiselitteistä vastausta. Yksi selitys kiristyneen työtahdin lisäksi on lisääntynyt alihankintatyö, joka on vaikeuttanut niin työn johtamista kuin valvontaakin.

Työturvallisuuskeskuksen johtaja Raimo Kantola ei usko, että työturvallisuutta voitaisiin nyt riittävästi parantaa vain valvontaa tai lainsäädäntöä kiristämällä. Keskus on aloittamassa kampanjaa työtapaturmien vähentämiseksi.
(MTV3/Raimo Pitkänen)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme