Mainos
Mainos

Työtapaturmien määrä laskussa

Työtapaturmien määrä laski viime vuonna lähes viiden vuoden yhtäjaksoisen kasvun jälkeen. Myös kuolemaan johtaneiden työtapaturmien määrä laski edellisvuoteen verrattuna. Viime vuonna ilmoitettiin yhteensä 171 kuolemantapausta. Asbesti on suurin syyllinen viime vuonna sattuneisiin ammattitautikuolemiin. Viimevuotisista 107 ammattitautikuolemasta asbestin aiheuttamia oli peräti 103.

Keuhkoröntgenissä

Apulaisjohtaja Pertti Pukkila Tapaturmavakuutusten liitosta (TVL) sanoo asbestikuolemien määrän nousseen tasaisesti koko viime vuosikymmenen. Kuolleet ovat yleensä olleet työkyvyttömyyseläkkeellä olleita miehiä. Heidän asbestialttiutensa on peräisin pääasiassa telakoilta tai rakennustyömailta 1960- ja 1970-luvulta.

Työpaikkana rakennustyömaa on edelleen vaarallisin. Työmailla sattui yhteesä yli 16 000 korvaukseen johtanutta työtapaturmaa ja ammattitautitapausta.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot