Mainos
Mainos

Työtapaturmien määrä pysynyt Suomessa ennallaan

Ennakkotietojen mukaan vakuutuslaitokset korvasivat viime vuonna noin 130 000 työtapaturma- ja ammattitautitapausta. Eniten työtapaturmia sattuu teollisuudessa, rakentamisessa ja kuntien töissä. Tilastojen mukaan työtapaturmissa loukkaantuu vuosittain edelleen viisi työntekijää sadasta. Viime vuonna lähes 10 prosenttia työtapaturmista aiheutti vakavan, yli kuukauden kestäneen työstä poissaolon.

Eniten tapaturmia sattuu edelleen rakennustöissä, joissa vuonna 2001 tapahtui 80 työtapaturmaa miljoonaa työntuntia kohti. Määrä oli 2,5 kertaa enemmän kuin kaikilla toimialoilla keskimäärin ja lähes kaksi kertaa enemmän kuin teollisuudessa.

Koska työtapaturmien ja ammattitautien määrä on Suomessa pysynyt ennallaan viimeiset kymmenen vuotta, niiden alentamiseksi perustetaan erityinen Nolla tapaturmaa -foorumi. Sen tavoitteena on nostaa Suomi työturvallisuudessa maailman kärkimaaksi. Foorumin veturina toimii Työterveyslaitoksen työturvallisuusosasto.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme