Mainos
Mainos

Työtapaturmista jättiläismäiset laskut vuosittain

Työtapaturmia sattuu eniten rakennustyömailla. Vuosittain työtapaturmissa eri aloilla kuolee noin 40 ihmistä.

Rakentaminen on Suomen vaarallisinta työtä, jos riskejä mitattaan kuolemien ja loukkaantumisten määrällä, kirjoittaa Keskisuomalainen. Rakennustöissä sattuu 73 tapaturmaa miljoonaa työtuntia kohden, kun eri alojen keskimääräinen vahinkotaajuus on hieman alle 30.

Rakennustyömailla sattuu paljon liukastumisia ja putoamisia. Rakentajat altistuvat myös erilaisille pölyille ja homeille. Tapaturma-alttiita ovat myös maa- ja metsätalous sekä laivanrakennusala.

Kaiken kaikkiaan työtapaturmissa kuolee vuosittain noin 40 ihmistä ja yli 110 000 loukkaantuu. Ammattitauti todetaan 2500-3000 suomalaisella joka vuosi.

Vakuutusyhtiöille tapaturmista koituu jättilasku. Ne korvaavat työtapaturmien ja ammattitautien kustannuksia 600 miljoonalla eurolla vuosittain. Tapaturmista aiheutuu lisäksi miljardien eurojen epäsuorat kustannukset omaisuusvahinkojen ja tuotantohäiriöiden muodossa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot