Mainos
Mainos

Työtauot tärkeitä hellesäällä

Helteet haittaavat työntekoa jo monilla aloilla. Helteiden jatkuessa työsuojelupiireissä odotetaan runsaasti kyselyjä hellerajoista sekä työn tauotuksesta, sanoo tarkastaja Hannele Lahtivirta Hämeen työsuojelupiiristä.

Työnantajan velvollisuutena on teknisin toimenpitein huolehtia siitä, että lämpötila työpaikalla pysyy alle 28 asteen, kun ulkoilman lämpötila on alle hellelukeman eli 25 asteen. Jos lämpötila helteen vuoksi ylittää sallitun, on töitä kevennettävä tauottamalla töitä. Alle 33 asteen lämpötilassa työntekijän on suotavaa työskennellä tauotta korkeintaan 50 minuuttia tunnissa ja tätä helteisemmällä työpaikalla vain 45 minuuttia.

Suuremmissa lämpötiloissa tai raskaissa ruumiillisissa töissä on selvitettävä myös työntekijöiden lämpösairausriski ja suojavarusteiden tarve.

- Ratkaisevan tärkeää on kuunnella omia tuntemuksiaan ja tauottaa työtä oman jaksamisen mukaan, muuten seurauksena saattaa olla äkillinen lämpösairaus. Itsekin voi vähentää lämpörasitusta kevyemmällä vaatetuksella sekä juomalla riittävästi vettä, muistuttaa Lahtivirta.

Liiallisessa kuumuudessa tuskaillessa keskittymiskyky alenee, työteho laskee ja tapaturmariski kasvaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme