Mainos
Mainos

Työterveyshuolto eriarvoistaa suomalaiset

Suomalainen terveydenhuolto suosii hyvätuloisia, kertoo OECD:n tekemä kansainvälinen vertailu. Kunnallisissa terveyskeskuksissa palvelu on heikentynyt lääkäripulan takia, sen sijaan vakinaisessa työsuhteessa olevat saavat hyvää hoitoa työterveyshuollossaan.

OECD:n mukaan potilaan tulotaso vaikuttaa lääkärissä käyntiin meillä enemmän kuin monessa muussa läntisessä teollisuusmaassa. Suomen lisäksi terveydenhuolto suosii samaan tapaan hyvätuloisia Yhdysvalloissa, Meksikossa, Portugalissa ja Ruotsissa.

Kansanedustaja Osmo Soininvaara on huolestunut siitä, että suomalaiset käyvät tutkimuksen mukaan liian vähän lääkärissä.

- Moni pieni vaiva olisi hoidettu helposti, jos se olisi havaittu heti, eikä vasta sitten, kun se on muuttunut suureksi, eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen ja entinen peruspalveluministeri Soinivaara sanoo.

Soinivaara vaatii terveyskeskuksiin heti tuhatta uutta lääkäriä ja isompia yksiköitä kuntauudistuksen mukaisesti.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme