Mainos
Mainos

Työterveyslaitos: Kiekkoilijat työturvallisuuslain piiriin

Ammattijääkiekkoilijat pitäisi ottaa työturvallisuuslain piiriin, Työterveyslaitoksen pääjohtaja Harri Vainio ehdottaa. Tällä hetkellä ammattiurheilijat eivät Suomessa kuulu työturvallisuuslain piiriin.

– Turvakaukaloiden rakentaminen nopeutuisi. Liigaseurojen olisi silloin investoitava myös pelaajien työturvallisuuteen. Pelkät joustavat pleksit eivät väkivallan karsimiseksi riitä, vaan jääkiekkokulttuurin, pelaajien keskinäisen kunnioituksen, rangaistuslinjan ja sääntöjen on myös muututtava, Vainio sanoo.

Työturvallisuuslain mukaan työnantaja on velvollinen parantamaan työolosuhteita ja ennaltaehkäisemään työtapaturmia ja muita terveyden haittoja.

– Liigalisenssimääräysten tulisi edellyttää myös työterveyshuoltolain noudattamista erityisen riskialttiissa työssä. Pelaajien terveydentilaa tulee seurata määräaikaisin terveystarkastuksin, esimerkiksi aivojen kognitiivista suorituskykyä mittaamalla, Vainio sanoo.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot