Mainos
Mainos

Työterveyslaitos: Vanhustenhuollon työntekijät ahtaalla

Tuoreen tutkimuksen mukaan parhaat sosiaali- ja terveysalan työolot olivat päivähoidossa ja avoterveydenhuollossa.

Vanhustenhuollon henkilöstö kokee olevansa ahtaalla. Työterveyslaitoksen tutkimuksen mukaan vanhustenhuollon työntekijöiden työ on ruumiillisesti raskasta ja vaativaa. Vanhainkotien ja terveyskeskusten vuodeosastojen potilaat ovat aiempaa huonokuntoisempia ja moniongelmaisempia.

Vanhustenhuollon työntekijät eivät pysty tekemään töitään niin hyvin kuin haluaisivat, koska heitä on liian vähän. Tutkimuksessa he arvioivatkin palvelujen laadun huonommaksi kuin muualla sosiaali- ja terveysalalla. Lisäksi he kokivat, etteivät voi juuri vaikuttaa omaan työhönsä tai työoloihinsa. Työntekijät eivät kokeneet työtä niin palkitsevaksi kuin muilla aloilla.

Työterveyslaitoksen mukaan parhaat sosiaali- ja terveysalan työolot olivat päivähoidossa ja avoterveydenhuollossa.

Alan työntekijöiden kokemuksia ja näkemyksiä kerättiin kyselylomakkeilla valtakunnallisella otoksella vuonna 2005. Otos oli 5000.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot