Mainos
Mainos

Työttömälle mahdollisuus opiskella ansiosidonnaisella

Työttömän kouluttautumismahdollisuudet kohenevat ensi vuoden alusta.

Ansiosidonnaisella oleva työtön työnhakija voi suorittaa korotetulla ansiosidonnaisella esimerkiksi opintonsa loppuun. Oikeudesta päättää kuitenkin aina Työ- ja elinkeinotoimisto.

Yleiskriteerinä on, että opintojen täytyy auttaa työttömän työllistymistä.

Myös esimerkiksi työkokeiluun, työharjoitteluun sekä kuntouttavaan työtoimintaan voi osallistua korotetulla peruspäivärahalla tai ansiosidonnaisella.

Opiskeluun on tähänkin asti voinut saada työttömyysturvan tasoista koulutuspäivärahaa, mutta ehdot ovat olleet tiukemmat kuin uudessa laissa.

Ensi vuoden alusta työttömäksi joutunut työnhakija voi päästä ansio- tai peruspäivärahalle paria kuukautta lyhyemmällä työssäololla. Työssäoloehto täyttyy jatkossa, kun töitä on kertynyt kahdeksan kuukautta (34 viikkoa) edellisen 28 kuukauden aikana.

Yrittäjältä vaaditaan 18 kuukautta edellisen neljän vuoden aikana, kun aiemmin tarvittiin puoli vuotta enemmän.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot