Mainos
Mainos

Työttömiä 12 000 viime vuotta enemmän

Suomen työttömyysaste oli syyskuussa 7,6 prosenttia, kertoo Tilastokeskus. Vuotta aiemmin työttömyysaste oli 7,1 prosenttia.

Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan työttömiä oli syyskuussa 199 000. Se on noin 12 000 enemmän kuin vuosi sitten.

Työllisiä oli Tilastokeskuksen mukaan 32 000 vähemmän kuin vuotta aiemmin. Sekä palkansaajien että yrittäjien määrä väheni.

Työttöminä oli syyskuussa määrällisesti enemmän miehiä kuin naisia. Miesten työttömyysaste oli 8,3, naisten 6,8 prosenttia.

Tilastokeskuksen mukaan työttömyys lisääntyi kaikkien ely-keskusten alueella: eniten Uudellamaalla, Pirkanmaalla ja Kainuussa. Työvoimatoimistoissa näkyi myös lomautettujen määrän kasvu. Työ- ja elinkeinotoimistoihin oli ilmoittautunut 17 000 kokoaikaisesti lomautettua, mikä oli 7000 enemmän kuin vuosi sitten.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot