Mainos
Mainos

Työttömiä alle 400 000

Työttömien työnhakijoiden määrä on painunut alle 400 000:n, ilmenee työministeriön tilastosta. Toukokuun lopussa työvoimatoimistoissa oli kaikkiaan 394 600 työtöntä työnhakijaa, mikä on 37 500 vähemmän kuin vuotta aiemmin. Viimeksi vastaavissa luvuissa oltiin lokakuussa 1992.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 15,5 prosenttia. Etenkin nuorten työllisyystilanne on parantunut viime vuoden toukokuuhun verrattuna. Lisäksi työttömyys on vähentynyt tuntuvasti rakennustoiminnassa ja teollisuudessa.

Työllisyyden paraneminen koskettaa koko maata, sillä toukokuun tiedot kertovat työttömien työnhakijoiden määrän vähentyneen kaikissa työvoimapiireissä. Suotuisinta kehitys on ollut Uudenmaan ja Vaasan työvoimapiireissä.

Uusia avoimia työpaikkoja ilmoitettiin työvoimatoimistoihin toukokuussa 30 100, mikä on 4500 enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme