Mainos
Mainos

Työttömien määrä laskussa

Työttömien määrä vähentyi viimeksi kuluneen vuoden aikana.

Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan työttömiä oli elokuussa 206 000, eli 13 000 vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Työttömyysaste oli elokuussa 7,8 prosenttia, vuotta aiemmin 8,3 prosenttia.

Miesten työttömyysaste oli 7,1 prosenttia, ja se pysyi viimevuotisella tasolla. Naisten työttömyysaste oli 8,6 prosenttia, eli se aleni vuotta aiemmasta yhdellä prosenttiyksiköllä. Myös 15-24-vuotiaiden nuorten työttömyysaste laski 12,5 prosenttiin.

Matalin työttömyysaste, 5,7 prosenttia, oli Etelä-Suomen läänissä. Korkein työttömyysaste oli puolestaan Oulun läänissä, jossa työttömyysaste oli 12,2 prosenttia.

Työllisten määrä nousi vuoden aikana hieman. Työllisiä oli elokuussa 8000 enemmän kuin vuotta aiemmin. Työllisyys lisääntyi ravitsemis- ja majoitustoiminnassa, terveyspalveluissa sekä liike-elämän palveluissa. Työpaikat vähenivät maataloudessa, liikenteessä, kaupassa ja teollisuudessa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot