Mainos
Mainos

Työttömien määrä lisääntyi

Työttömiä oli huhtikuussa hieman enemmän kuin vuotta aiemmin. Työttömyysaste oli 10,4 %.

Työttömiä oli Tilastokeskuksen mukaan huhtikuussa 270 000 eli 3 000 enemmän kuin vuotta aiemmin.
Työttömyysaste oli huhtikuussa 10,4 prosenttia, kun se vuotta aiemmin oli 10,3 %. Kausivaihtelusta tasoitettu työttömyysaste on tammikuusta lähtien ollut 9,1 prosenttia.

Työttömyysaste oli matalin Etelä-Suomen läänissä eli 7,9 % ja korkein Oulun läänissä, 16,1 %. Työttömyysaste nousi eniten majoitus- ja ravitsemisaloilla.

Työllisiä oli huhtikuussa Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan 14 000 henkeä enemmän kuin vuotta aiemmin. Palkansaajien määrä nousi ja yrittäjien määrä pysyi ennallaan. Jatkuvaa kokoaikatyötä tekevien palkansaajien määrä kasvoi 22 000:lla. Määrä- ja/tai osa-aikaisia työsuhteita oli 10 000 vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Työvoimatoimistoihin ilmoitettiin huhtikuussa 34 000 uutta avointa työpaikkaa eli 2 000 enemmän kuin viime vuoden huhtikuussa.

Huhtikuun työttömyyttä nosti koulunsa päättäneiden nuorten hakeutuminen työmarkkinoille.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot