Mainos
Mainos

Työttömien määrä lisääntynyt

Työttömiä oli tammikuussa 249 000 eli 8 000 enemmän kuin vuotta aiemmin.

Tammikuun työttömyysaste oli 9,8 prosenttia, kun vuosi sitten tammikuussa työttömyysaste oli 9,5 prosenttia. Tilastokeskuksen mukaan työllisyysaste eli työllisten osuus 15-64-vuotiaista oli tammikuussa 65,3 prosenttia eli 0,4 prosenttiyksikköä korkeampi vuotta aiempaan verrattuna. Työttömiä oli tammikuussa 249 000 eli 8 000 enemmän kuin vuotta aiemmin.

Kausivaihtelusta tasoitettu työttömyysaste oli 8,9 prosenttia, kun vuosi sitten tammikuussa kausitasoitettu luku oli tasan yhdeksän prosenttia ja joulukuussa 8,6 prosenttia. Yksityisellä sektorilla työllisyys lisääntyi, kun taas julkisella sektorilla työpaikkojen määrä väheni. Työllisyys väheni teollisuudessa ja maataloudessa. Työpaikat lisääntyivät kaupassa, liikenteessä ja liike-elämän palveluissa sekä muissa palveluissa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot