Mainos
Mainos

Työttömien määrä väheni edelleen elokuussa

Työttömien määrä on vänhentynyt tuntuvasti viime vuodesta. Työttömyysaste laski lähes yhdellä prosenttiyksiköllä.

Työllisten määrä kasvoi elokuussa 52 000:lla viimevuotisesta. Työllisyys lisääntyi yksityisellä sektorilla ja eniten Länsi-Suomen ja Oulun lääneissä.

Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan työttömiä oli elokuussa 162 000. Työttömyysaste laski 0,9 prosenttiyksiköllä viimevuotisesta 5,9 prosenttiin.

Alhaisin työttömyysaste 4,7 prosenttia oli Etelä-Suomen läänissä ja korkein 9,2 prosenttia Itä-Suomen läänissä.

Sampo Pankki arvioi työvoimapulan pahenevan

Sampo Pankki ennakoi työvoimapulan olevan pahenemassa. Pankki muistuttaa suhdannekatsauksessaan, että työttömien määrä on nyt alempi kuin 16 vuoteen.

Pankki arvioi työllisten määrän kasvavan tänä vuonna yli 40 000:lla viime vuoden tapaan. Ensi vuonna kasvu on kuitenkin jo selvästi hitaampaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot