Mainos
Mainos

Työttömien määrä väheni kesäkuussa

Työttömyysaste painui kesäkuussa 7,8 prosenttiin vuoden takaisesta 7,9 prosentista. Tilastokeskuksen mukaan työttömiä oli 6000 vähemmän kuin vuosi sitten.

Vuoden toisen neljänneksen työttömyysaste kuitenkin nousi kesäkuusta huolimatta. Työttömyysaste kohosi huhti-kesäkuussa 9,1 prosenttiin, mikä on puoli prosenttiyksikköä viime vuotta enemmän. Toukokuussa työttömyysaste oli vielä 1,3 prosenttiyksikön kasvussa.

Työssä olevien määrässä ei tapahtunut kesäkuussa suurta muutosta. Työllisiä oli lähes 2,6 miljoonaa, kun työttöminä oli 217000.

Työttömyysasteen putoamisesta huolimatta nuorisotyöttömyys kasvoi kesäkuussa. Nuorten työttömyysaste kohosi 2 prosenttiyksikköä, joten lähes viidennes työvoimaan ilmoittautuneista 15-24-vuotiaista oli työttöminä.

Huhti-kesäkuussa työttöminä oli keskimäärin yli 250000 henkeä. Myös työllisiä oli vuoden takaista vähemmän, mutta heidän tekemänsä työtuntien määrä pysyi lähes samana kuin vuosi sitten.

(MTV3 – STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot