Mainos
Mainos

Työttömyyden lasku hidastui

Työllisiä oli heinäkuussa Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan 23 000 henkeä enemmän kuin vuotta aiemmin. Työllisyyden kasvu on hidastunut alkuvuoteen verrattuna. Jatkuvaa kokoaikatyötä tekevien palkansaajien määrä kasvoi 35 000:lla. Määräaikaisia ja/tai osa-aikaisia työsuhteita oli 2 000 enemmän kuin vuotta aiemmin. Työvoimatoimistoihin ilmoitettiin heinäkuussa 21 000 uutta avointa työpaikkaa eli 3 000 enemmän kuin viime vuoden heinäkuussa.

Työllisyysaste eli työllisten osuus 15-64-vuotiaista oli heinäkuussa 71,3 prosenttia. Se oli 0,5 prosenttiyksikköä korkeampi kuin vuotta aiemmin. Kausivaihtelusta tasoitettu työllisyysaste oli heinäkuussa 67,8 prosenttia. Toimialoista työllisyys lisääntyi teollisuudessa, liike-elämän palveluissa sekä koulutuksessa ja sosiaalipalveluissa. Työpaikat lisääntyivät Etelä-Suomen, Länsi-Suomen ja Oulun lääneissä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme