Mainos
Mainos

Työttömyys edelleen laskussa

Toukokuun työttömyysaste oli Tilastokeskuksen mukaan 14,6 prosenttia eli 0,3 prosenttiyksikköä korkeampi kuin huhtikuussa. Edellisvuoden toukokuusta työttömyysaste oli laskenut 0,8 prosenttiyksikköä.

Yhteensä työttömänä oli toukokuussa 385 000 henkeä eli 11 000 vähemmän kuin vuoden 1997 toukokuussa, mutta 26 000 enemmän kuin huhtikuussa. Tilastokeskuksen mukaan toukokuun korkea työttömyysluku johtui jokakeväisestä nuorten tulosta työmarkkinoille.

Työllisten määrä oli vuodessa lisääntynyt 60 000 hengellä ja jatkuvat kokoaikatyöt noin 43 000:lla. Työvoimatoimistoihin ilmoitettiin kuukauden aikana yli 29 000 avointa työpaikkaa eli hieman vähemmän kuin viime vuoden toukokuussa.

Työllisyys lisääntyi teollisuudessa, rakentamisessa, liikenteessä sekä julkisissa ja muissa palveluissa. Sen sijaan maa- ja metsätalouden työllisyys väheni edelleen selvästi. Työttömyys väheni kaikkien työvoima- ja elinkeinokeskusten alueilla.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme