Mainos

Työttömyys ennallaan

Tilastokeskuksen mukaan työttömien määrä oli marraskuussa lähes sama kuin vuotta aiemmin.Työttömyysaste oli 8,2 prosenttia ja työttömänä oli 208 000 henkeä.

Työttömiä oli työvoimatutkimuksen mukaan marraskuussa 208 000 eli 2 000 vähemmän kuin edellisenä vuonna. Muutos mahtuu virhemarginaaliin. Työttömyysaste oli 8,2 prosenttia, sama kuin vuotta aiemmin. Kausivaihtelusta tasoitettu työttömyysaste oli 8,9 prosenttia. Miesten työttömyysaste oli 8,3 ja naisten 8,2 prosenttia. 15-24 -vuotiaitten nuorten työttömyysaste oli 19,8 prosenttia, kun se edellisen vuoden marraskuussa oli 19,3 prosenttia. Kausivaihtelusta tasoitettu nuorten työttömyysaste oli 22,3 prosenttia. Työttömyysaste oli matalin Etelä-Suomen läänissä, 6,8 prosenttia, ja korkein Lapin läänissä, 11,6 prosenttia. Toimialoista korkein työttömyysaste oli rakentamisessa, 8,1 prosenttia.

Työministeriö, joka tilastoi eri tavalla työttömyyttä kuin Tilastokeskus, laskee, että työttömiä työnhakijoita oli marraskuussa yli 277 500. Työvoimatoimistoissa oli avoinna marraskuussa kaikkiaan 34 000 työpaikkaa, kerrotaan työministeriöstä.

Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan työllisten määrä väheni marraskuussa 18 000:lla ja työttömien määrä 2 000:lla edellisvuoden marraskuuhun verrattuna. Työvoiman kokonaismäärä oli siten 20 000 pienempi kuin vuotta aiemmin. Työikäisen väestön määrä kasvoi vuoden aikana 10 000:lla. Kaikkiaan työvoiman ulkopuolella oli 31 000 henkeä enemmän kuin marraskuussa 2002. Työvoiman osuus työikäisestä väestöstä laski 0,7 prosenttiyksikköä 64,2 prosenttiin.

Yrittäjien määrä nousi, kun taas palkansaajien määrä aleni vuotta aiempaan verrattuna. Jatkuvaa kokoaikatyötä tekevien palkansaajien määrä aleni 5 000:lla. Osa-aikaisia työsuhteita oli 16 000 vähemmän kuin vuotta aiemmin. Edellisen vuoden marraskuuhun verrattuna työllisyys lisääntyi liikenteessä ja kaupassa. Työpaikat vähenivät teollisuudessa, majoitus- ja ravitsemistoiminnassa, maataloudessa sekä sosiaalipalveluissa. Työpaikat vähenivät Etelä-Suomen ja Länsi-Suomen lääneissä.

Työllisyysaste eli työllisten osuus 15-64 -vuotiaista oli marraskuussa 65,9 prosenttia. Se oli 0,6 prosenttiyksikköä matalampi kuin vuotta aiemmin. Naisten työllisyysaste laski prosenttiyksiköllä 64,3 prosenttiin. Miesten työllisyysaste laski 0,3 prosenttiyksikköä ja oli 67,4 prosenttia. Kausivaihtelusta tasoitettu työllisyysaste oli 67,0 prosenttia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot