Mainos
Mainos

Työttömyys hellitti selvästi heinäkuussa

Työttömyys on jatkanut laskuaan Suomessa heinäkuun aikana. Työttömiä työnhakijoita oli Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan yhteensä 192 000 henkilöä. Näin ollen työttömyysaste oli 6,9 prosenttia. Vielä kesäkuussa työttömyysaste oli 8,4 prosenttia.

Vuoden takaiseen verrattuna työttömyysaste oli heinäkuussa 0,6 prosenttia alhaisempi. Työllisiä oli noin 30000 enemmän kuin vuosi sitten. Työttömien työnhakijoiden määrä laski lähes 22 000 henkilöllä verrattuna viime vuoden vastaavaan ajankohtaan.

Työttömyys väheni eniten Etelä-Pohjanmaalla, Pohjanmaalla ja Hämeessä. Kaikissa työttömyys väheni yli kymmenellä prosentilla.

Nuorisotyöttömyyskin hellitti otettaan heinäkuussa. Alle 25-vuotiaita työttömiä oli heinäkuun lopussa 37 500 eli 5 300 vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Kuitenkin pitkäaikaistyöttömien määrä lisääntyi lähes 1800 ihmisellä edellisen vuoden heinäkuuhun verrattuna. Lomautettuina oli heinäkuussa arviolta noin 17 000 henkilöä.

Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan työllisyysaste oli Suomessa heinäkuussa 71,8 prosenttia.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot