Mainos

Työttömyys hienoisessa kasvussa

Työttömien määrä on lisääntynyt vuodessa 11 000:lla. Työttömiä oli maaliskuussa 282 000 ja työttömyysaste oli 11,2 prosenttia. Viime vuoden maaliskuussa työttömiä oli 271 000.

Työttömyys on hieman kasvussa

Vaikka työttömyys lisääntyi, työllisiä oli maaliskuussa 24 000 henkeä enemmän kuin vuotta aiemmin. Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan palkansaajia oli 38000 edellisvuotta enemmän, vastaavasti yrittäjien määrä väheni 14 000:lla. Jatkuvaa kokoaikatyötä tehneiden määrä kasvoi 49 000:lla. Osa-aikaisessa työsuhteessa olevien määrä pysytteli viimevuotisella tasolla. Määräaikaiset työsuhteet sen sijaan vähenivät 32 000:lla.

Nuorisotyöttömyys rumentaa tilastoja

Työttömiä oli Tilastokeskuksen mukaan maaliskuussa 282000 työttömyysasteen ollessa 11,2 prosenttia. Viime vuodesta työttömyys kasvoi hiukan, sillä vuoden -99 maaliskuussa työttömiä oli 271000 ja työttömyysaste 10,9 prosenttia. Nuorten 15-24-vuotiaiden työttömyysaste oli vanhempia korkeampi, eli 26 prosenttia. Työttömyyden kasvu viime vuodesta johtuikin nuorisotyöttömyyden lisääntymisestä. Nuoria työttömiä oli tämän vuoden maaliskuussa 12000 enemmän kuin viime vuoden vastaavana aikana.

Työvoimatoimistoihin ilmoitettiin maaliskuussa 34 000 uutta, avointa työpaikkaa eli 4000 enemmän kuin kuin vuoden 1999 maaliskuussa. Työllisyysaste oli maaliskuussa 64,4 prosenttia ja oli 0,5 prosenttiyksikköä suurempi kuin vuotta aiemmin. Kausivaihteluista tasoitettu työllisyysaste oli puolestaan 66,1 prosenttia. Toimialoista työllisyys lisääntyi eniten teollisuudessa ja liike-elämässä. Alueellisesti työpaikkoja syntyi lisää Etelä-Suomen ja Lapin lääneihin.

Filatov huolissaan

Filatov Tarja, työministeri

Työministeri Tarja Filatov on huolissaan työttömyyden laskun pysähtymisestä. Filatov korostaa, että olisi mietittävä keinoja, millä saataisiin olemassa oleva työttömyyden laskuprosentti pysymään. Hänen mukaansa Suomi on matkalla kohti sellaista rakenteellisen työttömyyden tilaa, jossa työttömyyden lasku tulee muutenkin hidastumaan ja tilanne vaikeutumaan.

Työministeri ei lähde arvioimaan työttömyyslukuja vuoden päähän. Hän toivoo, että työttömyys olisi alhaisempaa kuin tänään.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot