Mainos
Mainos

Työttömyys hienoisessa laskussa

Työttömyys on vähentynyt hieman. Työttömyys on vähentynyt sekä viime vuoteen että viime kuukauteen verrattuna.

Tilastokeskuksen tuoreiden tietojen mukaan työttömyys oli lokakuussa 8,9 prosenttia. Työttömänä oli 225 000 ihmistä.eli 12 000 vähemmän kuin vuotta aiemmin. Vuotta aiemmin työttömyys oli 9,5 prosenttia.

Työttömyys lokakuussa

Työllisyys kasvoi lokakuussa edellisvuoden vastaavaan aikaan verrattuna. Lokakuussa töissä olevien määrä kohosi 53 000 hengellä edellisvuoteen nähden. Työllisyysaste viime kuussa oli 66,4. Jatkuvaa kokoaikatyötä tekeviä palkansaajia oli 30 000 enemmän kuin viime vuonna. Määräaikaisessa työsuhteessa olevien määrä lisääntyi kuudella tuhannella, kun taas osa-aikaisten määrä väheni parilla tuhannella.

Työvoimatoimistoihin ilmoitettiin lokakuussa 20 000 uutta avointa työpaikkaa eli 5 000 enemmän kuin viime vuoden lokakuussa. Työttömyysaste oli alhaisin Etelä-Suomen läänissä ja korkein Lapin läänissä. Työttöminä työnhakijoina työvoimatoimistoissa oli 34 000 alle 25-vuotiasta työtöntä. Heidän määränsä laski edellisvuodesta viidellä tuhannella.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot