Mainos
Mainos

Työttömyys iski lapsettomiin miehiin

Lapsettomat miehet joutuivat taantuman aikana lomautetuiksi tai irtisanotuiksi useammin kuin ne miehet, joilla on alaikäisiä lapsia, ilmenee Tilastokeskuksen selvityksestä.

Sen mukaan lapsettomien miesten työttömyysaste nousi vuosina 2008-2009 seitsemästä yhteentoista prosenttiin. Alle 18-vuotiaiden lasten isien työttömyys kasvoi selvästi vähemmän, ja heistä oli vuonna 2009 työttöminä vain neljä prosenttia.

Ilmiö ei selity sillä, että lapsettomat miehet ovat keskimääräistä nuorempia, vaan heidän työllisyysasteensa oli kaikissa ikäryhmissä isien työllisyysastetta alhaisempi.

Jo ennestään on tiedetty, että taantuma heikensi varsinkin miesten työllisyyttä. 20-59-vuotiaiden isien työllisyysaste pysyi kuitenkin viime vuonna 90 prosentin tuntumassa, kun lapsettomien saman ikäryhmän miesten työllisyysaste oli vain 73 prosenttia.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot