Mainos
Mainos

Työttömyys ja työvoimapula pääkaupunkiseudun vitsauksia

Pääkaupunkiseudun kaupunginjohtajat pitävät työttömyyttä edelleen lähes miljoonan asukkaan alueen pahimpana ongelmana. Sen rinnalla päätään nostaa nopeasti muulle maalle vielä vieras vitsaus - työvoimapula.

Pääkaupunkiseudun kaupunginjohtajat listasivat tänään alueen polttavimpia ongelmia aamuisessa tapaamisessaan. Työttömyyden rinnalle on nousemassa joillain aloilla työvoimapula.

Tekijöiden puutteessa riutuvat varsinkin atk, rakennusala ja metallipuoli, myös myyntiedustajat ja siivoojat ovat tiukassa. Apua haetaan yrityksille räätälöidyistä koulutusohjelmista ja koulutuksen paremmasta koordinoinnista.

Moniin muihin kuntiin verrattuna pääkaupunkikuntien talous on tällä hetkellä vahvoilla. Kun verotulojen tasausjärjestelmä kuitenkin vie valtionosuudet lähes tyystin ja päivähoitomaksujen muutos tekee loven budjettiin, tuleva pelottaa.
(MTV3/Kirsi-Marja Peräkylä)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme