Mainos
Mainos

Työttömyys jatkaa laskuaan

Työttömyys on jatkanut laskuaan. Työministeriön mukaan työttömyysaste oli huhtikuussa 16,1 prosenttia. Maaliskuun lopussa työttömyysaste oli 17,3 prosenttia.

Työttömyys on laskenut kaikissa työvoimapiireissä. Kuukauden lopussa työttömänä oli 409 900 työntekijää, mikä on 34 200 vähemmän kuin vuotta aikaisemmin.

Vähennys johtuu työministeriön mukaan ensisijaisesti tuotannollisen toiminnan, erityisesti rakentamisen vilkastumisesta ja nuorisotyöttömyyden alenemisesta sekä osin myös työvoimapoliittisten toimien lisääntymisestä.

Tilastokeskuksen uudistetun työvoimatilaston mukaan työttömyysaste oli maaliskuussa 15,9 prosenttia. Tilastokeskuksen lukujen mukaan työttömiä oli maaliskuussa 397 000, mikä on 15 000 vähemmän kuin viime vuoden maaliskuussa.

Luvut eivät erilaisten mittausmenetelmien vuoksi ole vertailukelpoisia Työministeriön julkaiseman työttömyystilaston kanssa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme