Mainos
Mainos

Työttömyys jatkoi laskuaan

Työttömien määrä vähenee edelleen tasaista tahtia. Tilastokeskuksen mukaan elokuussa työttömänä oli 233 000 henkeä, mikä on 25 000 vähemmän kuin vuosi sitten. Samalla työttömyysaste pienentyi viime vuoden elokuusta 1,2 prosenttiyksikköä 9 prosenttiin. Työllisten määrä lisääntyi elokuussa 85 000 viime vuoden elokuusta. Työvoimatoimistoihin ilmoitettiin 22 000 uutta avointa työpaikkaa. Myös työministeriön laskemien työttömien työnhakijoiden määrä oli elokuussa vähäisempi kuin vuosi sitten.

Työvoimatoimistoissa oli elokuussa kaikkiaan 340 000 työtöntä. Työttömien työnhakijoiden määrä väheni viime vuoden elokuusta noin 22 000 henkeä. Työttömyys laski kaikkien muiden työvoima- ja elinkeinokeskusten alueilla paitsi Satakunnassa. Tilastokeskuksen ja työministeriön lukujen erot johtuvat erilaisesta laskentatavasta. Kansainvälisessä vertailussa käytetään tilastokeskuksen lukuja.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot