Mainos

Työttömyys lievässä nousussa

Työttömiä oli elokuussa 7 000 enemmän kuin vuotta aiemmin. Viime vuoden elokuuhun verrattuna yrittäjien määrä kasvoi, palkansaajien taas pieneni.

Suomen työttömyysaste oli elokuussa 8,0 prosenttia, eli 0,3 prosenttiyksikköä enemmän kuin vuosi sitten elokuussa. Tilastokeskuksen mukaan työttömiä oli 7000 enemmän kuin vuotta aiemmin eli 209 000.

Työllisten määrä oli puolestaan 2 417 000, mikä on 7000 vähemmän kuin viime vuoden vastaavana aikana.

Työllisyysasteeli työllisten osuus 15-64-vuotiaista oli elokuussa 68,8 prosenttia. Se oli 0,3 prosenttiyksikköä matalampi kuin vuotta aiemmin. Miesten työllisyysaste laski 0,7 prosenttiyksikköä 71,1 prosenttiin. Naisten työllisyysaste taas nousi 0,2 prosenttiyksikköä 66,4 prosenttiin. Kausivaihtelusta tasoitettu työllisyysaste oli 67,1 prosenttia.

Jatkuvassa kokopäivätyössä olevien palkansaajien määrä on vuodessa laskenut peräti 23 000:lla. Niin sanotussa epätyypillisessä työsuhteessa, eli osa- ja/tai määräaikaisessa, oli elokuussa 9 000 palkansaajaa enemmän kuin vuotta aiemmin.

Vuodessa työllisyys laski julkishallinnossa ja maanpuolustuksessa sekä liikenteessä. Työpaikat puolestaan lisääntyivät terveyspalveluissa ja liike-elämän palveluissa. Myös yrittäjiä on muutama tuhat viimevuotista enemmän.

Maakunnittain tarkasteltuna työpaikat vähenivät eniten Länsi-Suomen läänissä. Työttömyysaste oli matalin Etelä-Suomen läänissä, 7,0 prosenttia, ja korkein Lapin läänissä, 10,4 prosenttia.

Työttömyys väheni alkuvuonna

Työvoimatutkimuksen mukaan vuoden 2004 tammi-elokuussa työttömiä puolestaan oli 245 000 eli 3 000 vähemmän kuin viime vuoden vastaavana aikana. Työllisiä oli keskimäärin 2 370 000 eli 12 000 vähemmän kuin viime vuoden vastaavana aikana.

Työttömyys kasvoi viime vuodesta Uudellamaalla ja Satakunnassa, mutta pieneni muualla maassa. Työvoimapoliittisilla toimenpiteillä sijoitettuja oli 2 000 enemmän kuin edellisen vuoden elokuussa. Toimenpiteiden piirissä oli 3,2 prosenttia työvoimasta.

Työttöminä työnhakijoina työvoimatoimistoissa oli 36 000 alle 25-vuotiasta työtöntä. Heitä oli 2 000 vähemmän kuin edellisen vuoden elokuussa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot