Mainos
Mainos

Työttömyys seuraa jo kodin perintönä

Maakuntalehtien yhteisen sunnuntailehden teettämän tutkimuksen mukaan työttömien lapsista yli kolmannes kortistossa.

Kotitausta jakaa nuoret menestyjiin ja häviäjiin työmarkkinoilla. Sunnuntaisuomalaisen mukaan menestyvien äitien ja isien lapsille on riittänyt tällä vuosikymmenellä työpaikkoja, kun taas työttömien lapsista on tullut uusia työttömiä.

Työttömien lapsilla on johtajien lapsiin verrattuna kaksinkertainen riski joutua työttömäksi. Työttömyydestä on tullut monelle onneton perintö, sillä työttömien 18-30-vuotiaista lapsista yli kolmannes on ilman töitä. Huonoin tilanne on Väli- ja Pohjois-Suomen työttömien lapsilla, joista 41 prosenttia on vailla työtä.

Ministerien ja huippujohtajien lasten työttömyysprosentti on Sunnuntaisuomalaisen mukaan nolla. Kansanedustajien lapsista alle kymmenesosa on vailla töitä.

Sunnuntaisuomalainen selvitti lasten työtilanteen politiikan ja talouden eliittiperheissä sekä työttömyyskortistoon ilmoittautuneiden 18-30-vuotiaiden nuorten kotitaustan.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme