Mainos
Mainos

Työttömyys vähenee nyt nopeammin kuin talouden kasvukaan edellyttäisi

Työttömyys vähenee tällä hetkellä vauhdikkaammin kuin talouden kasvu edellyttäisi. Asiasta kerrotaan työministeriöstä.

Erityisesti pitkäaikaistyöttömyys on laskenut tänä vuonna nopeasti.

Työministeriön julkaiseman tutkimuksen mukaan lähes viisi kuudesta irtisanotusta on löytänyt normaalioloissa uuden työn vuoden sisällä vuosina 2000–2012.

Verrattavissa olevista OECD-maista yhtä korkea uudelleentyöllistymisaste oli vain Ruotsissa. Tutkimus käsittelee irtisanomisia, joissa työnsä on menettänyt yli 5 henkilöä ja yli 30 prosenttia työvoimasta.

Tulos kertoo asiantuntijan mukaan suomalaisten työmarkkinoiden joustavuudesta.

Viime vuoden lopussa oli 356 000 työtöntä

Tilastokeskuksen mukaan työttömyys kääntyi viime vuonna laskuun, mutta koko vuoden työttömänä olleiden määrä jatkoi kasvuaan.

Tilastokeskuksen työssäkäyntitilaston mukaan viime vuoden lopussa työttömänä oli 356 000 ihmistä, joista noin kolmasosa oli ollut työttömänä koko vuoden.

Koko vuoden työttömänä olleiden määrä kasvoi lähes kahdella tuhannella.

Koko vuoden ajan työttömänä olleiden määrä on kasvanut yhtäjaksoisesti vuodesta 2012. Lukumäärä kaksinkertaistui vuosina 2011–2016 ja nousi 122 000 henkeen.

Työssäkäyntitilaston työttömyyttä koskevat tiedot perustuvat työ- ja elinkeinoministeriön työttömien työnhakijoiden rekisterin tietoihin.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme