Mainos
Mainos

Työttömyys väheni edelleen

Työllisyys lisääntyi yksityisellä sektorilla. Maantieteellisesti Länsi-Suomi voitti, Lapin lääni hävisi.

Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan työttömyysaste laski elokuussa 7,2 prosenttiin, kun se edellisen vuoden elokuussa oli 8,0 prosenttia.

Työllisiä oli elokuussa 21 000 enemmän kuin vuotta aiemmin. Yrittäjien määrä kasvoi, mutta palkansaajien määrä pysyi ennallaan.

Jatkuvaa kokoaikatyötä tekevien palkansaajien määrä lisääntyi 33 000:lla. Osa- ja/tai määräaikaisia työsuhteita oli 32 000 vähemmän kuin edellisvuoden elokuussa.

Yksityisellä sektorilla työllisyys lisääntyi, kun taas julkisella sektorilla työpaikkojen määrä väheni.

Työllisyys lisääntyi muun muassa liike-elämän palveluissa, sosiaalipalveluissa, rakentamisessa ja kaupassa. Työpaikat vähenivät teollisuudessa, koulutuksessa ja julkishallinnossa.

Työpaikat lisääntyivät Länsi-Suomen läänissä ja vähenivät Lapin läänissä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot