Mainos
Mainos

Työttömyys väheni tammikuussa

Tammikuun työttömyysprosentti oli 7,8, eli 0,4 prosenttiyksikköä pienempi kuin vuotta aiemmin.

Tilastokeskuksen mukaan työttömiä oli tammikuussa 203 000, mikä oli 12 000 vähemmän kuin vuotta aiemmin. Tilastokeskuksen mukaan muutos mahtuu virhemarginaaliin.

Nuorten 15-24-vuotiaiden työttömyysaste kasvoi tammikuussa vuotta aiemmasta. Nuorten työttömyysaste oli 20,4 prosenttia eli 1,3 prosenttiyksikköä suurempi kuin vuotta aiemmin.

Tilastokeskuksen mukaan työllisten määrä pysyi tammikuussa ennallaan edellisvuoteen verrattuna.

Työllisyysaste eli työllisten osuus 15-64-vuotiaista oli tammikuussa 66,9 prosenttia eli lähes samalla tasolla kuin vuotta aiemmin. Naisten työllisyysaste nousi edellisen vuoden tammikuusta reilut puoli prosenttiyksikköä, mutta miesten työllisyysaste heikkeni puoli prosenttiyksikköä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot