Mainos
Mainos

Työttömyysaalto iskemässä rakennusalalle

Rakennusliitossa arvioidaan, että kymmeniätuhansia rakennusmiehiä on jäämässä ilman työtä finanssikriisin vuoksi. Liiton puheenjohtaja Matti Harjuniemi arvioi, että joka neljäs rakennusalalla työskentelevä lomautetaan tai irtisanotaan talven aikana.

- Jos viisitoistatuhatta asuntoa jää rakentamatta, se tarkoittaa noin 30 000 työtöntä, napauttaa Harjuniemi.

Rakennusala työllistää Suomessa tällä hetkellä reilut 150 000 henkilöä. Rakennusliiton arvion mukaan joka neljäs saattaa jäädä ilman työtä - joko irtisanottuna tai lomautettuna. Ennusteen mukaan ensimmäisenä työt loppuvat ulkomaalaisilta komennusmiehiltä. Heitä työskentelee Suomessa noin 20 000.

Syynä huonoon tilanteeseen on maailmalla vellova finanssikriisi.

- Nyt "kovanrahantuotanto" on jumiutumassa ja samalla on käymässä niin, että edes korkotukikohteet eli valtion rahoittamat kohteet eivät saa korkotukilainoja.

Harjuniemi kaipaa valtiota hätiin.

- Nyt on samalla pula asunnoista ja työstä.Yhtälö on helppo ratkaista eli tarvitaan valtion erittäin määrätietoista otetta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme