Mainos
Mainos

Työttömyysaste aleni syyskuussa

Tilastokeskuksen mukaan viime kuussa työttömänä oli 223 000 henkilöä eli yli 10 000 vähemmän kuin vuosi sitten. Työpaikkoja oli eniten saatavilla Etelä-Suomessa, kun taas mm. maan itäosassa työpaikat vähenivät.

Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan työttömyysaste aleni viime kuussa viime vuoden syyskuuhun verrattuna. Työttömyysaste oli 8,7 prosenttia, kun se vuotta aiemmin oli 9,1 prosenttia.

Työllisiä oli syyskuussa 3 000 henkeä enemmän kuin vuotta aiemmin. Palkansaajien määrä on noussut, mutta vastaavasti yrittäjien määrä on laskenut vuoden takaisesta. Työllisyysaste on kuitenkin pysynyt samana, liki 67 prosentissa. Työpaikat ovat lisääntyneet lähinnä liike-elämän palveluissa ja vvähentyneet mm. teollisuduessa sekä maa- ja metsätaloudessa.

Työvoimatoimistoihin ilmoitettiin viime kuun aikana 19 000 uutta avointa työpaikkaa eli tuhat vähemmän kuin viime vuoden syyskuussa.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot