Mainos
Mainos

Työttömyysaste jo 9,2 prosenttia

Työttömien määrä on jälleen noussut vuoden takaisesta. Työttömiä oli helmikuussa 42 000 enemmän kuin edellisvuoden helmikuussa.

Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan työttömyysaste kasvoi vuodentakaisesta 1,6 prosenttiyksikköä 9,2 prosenttiin.

Nuorten työttömyys kasvoi edelleen. 15-24-vuotiaiden työttömyysaste oli peräti 25,7 prosenttia. Tämä on lähes kuusi prosenttiyksikköä enemmän kuin viime vuoden helmikuussa.

Työttömyys kuitenkin laski hieman tämän vuoden tammikuusta helmikuuhun. Tammikuussa työttömyysaste oli peräti 9,5.

Lomautettujen määrä kääntyi laskuun

Lomautusten kokonaismäärä kääntyi laskuun vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna johtuen ryhmälomautusten määrän huomattavasta vähenemisestä. Sen sijaan henkilökohtaiset lomautukset lisääntyivät edelleen viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna.

Työnvälitystilastoon sisältyvien henkilökohtaisesti lomautettujen ja lyhennetyllä työviikolla olevien sekä ryhmälomautusten erillisseurannan lukumäärien perusteella arvioidaan, että koko maassa oli voimassa olevien lomautusten piirissä helmikuun lopussa yhteensä noin 64 000 henkilöä, mikä oli 11 000 vähemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.

Tammikuusta lomautettujen kokonaismäärä väheni 4 000:lla.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme