Mainos
Mainos

Työttömyysaste laski alle 6 prosenttiin

Tilastokeskuksen mukaan työttömien määrä väheni syyskuussa 10 000:lla viimevuotiseen verrattuna. Työttömiä oli 158 000, ja työttömyysaste laski 5,9 prosenttiin.

Tilastokeskus muistuttaa kuitenkin, että muutos mahtuu työvoimatutkimuksen virhemarginaaliin.

Työttömyysaste oli viime kuussa matalin Länsi-Suomen läänissä, 5,3 prosenttia, ja korkein Lapin läänissä, 9,5 prosenttia.

15-24-vuotiaiden nuorten työttömyysaste oli syyskuussa 12,6 prosenttia eli 0,6 prosenttiyksikköä pienempi kuin viime vuonna vastaavana aikana.

Työllisyysaste 70 prosenttia

Kokonaisuudessaan työllisten määrän kasvuvauhti hidastui heinä-syyskuussa. Työllisyysaste oli syyskuussa 70 prosenttia ja työllisiä oli 2 511 000 eli 39 000 enemmän kuin vuotta aiemmin.

Työllisten määrä kasvoi sekä yksityisellä että julkisella sektorilla. Työllisten määrä pysyi ennallaan Oulun läänissä, muissa lääneissä työllisten määrä hieman kasvoi. Sekä yrittäjien että palkansaajien määrä lisääntyi.

Lue myös:

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot