Mainos
Mainos

Työttömyysaste laski lokakuussa

Työttömiä oli lokakuussa 7,2 prosenttia, kun vuotta aiemmin työttömyysaste oli 8,0 prosenttia. Työllisten määrä kasvoi yksityisellä sektorilla, kun taas julkisella sektorilla työssä olevien määrä pysyi ennallaan.

Työttömyys on vähentynyt vuodessa lähes yhden prosenttiyksikön verran. Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan työttömiä oli lokakuussa 7,2 prosenttia, kun vuotta aiemmin työttömiä oli 8,0 prosenttia.

Työttömiä oli lokakuussa 185 000. Työssäkäyviä oli saman tutkimuksen mukaan lokakuussa 55 000 enemmän kuin vuotta aiemmin ja työllisyysasteeksi mitattiin 67,9 prosenttia. Määrä on 1,3 prosenttiyksikköä korkeampi kuin vuotta aiemmin.

Työllisten määrä kasvoi yksityisellä sektorilla, kun taas julkisella sektorilla työssä olevien määrä pysyi ennallaan. Uusia työpaikkoja syntyi muun muassa teollisuudessa, rakentamisessa, liike-elämässä sekä terveys- ja sosiaalipalveluissa. Työpaikkoja väheni maataloudessa ja kiinteistöalan palveluissa.

Työpaikat lisääntyivät Etelä- ja Länsi-Suomen lääneissä. Työvoimatoimistoissa oli lokakuun lopussa 258 000 työttömäksi työnhakijaksi tilastoitua. Määrä on 13000 pienempi kuin vuotta aiemmin. Työttömyys aleni kaikkien TE-keskusten alueella.

Uusia avoimia työpaikkoja työvoimatoimistoihin ilmoitettiin lokakuussa 26000, mikä on 5000 enemmän kuin edellisen vuoden lokakuussa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme