Mainos
Mainos

Työttömyysaste laski maaliskuussa

Työllisiä oli maaliskuussa 30 000 enemmän kuin vuotta aiemmin. Eniten työpaikat olivat lisääntyneet Länsi-Suomen ja Oulun lääneissä.

Työllisyystilanne on edelleen kohentunut. Tilastokeskuksen mukaan Suomen työttömyysaste oli maaliskuussa 8,1 prosenttia, kun se viime vuonna vastaavaan aikaan oli 8,5 prosenttia.

Työllisiä oli maaliskuussa 30 000 enemmän kuin vuotta aiemmin. Eniten työpaikat olivat lisääntyneet Länsi-Suomen ja Oulun lääneissä. Matalin työttömyysaste oli entiseen tapaan Etelä-Suomen läänissä, 6,7 prosenttia, ja korkein Lapissa, missä työttöminä oli 15,8 prosenttia työvoimasta.

Työministeriön työnvälitystilastossa oli työttömiä työnhakijoita maaliskuussa 258 000, mikä on noin 20 000 henkeä vähemmän kuin maaliskuun lopussa vuosi sitten. Yli vuoden työttömänä olleiden määrä väheni 6000:lla ja oli nyt 68 000.

Uusia avoimia työpaikkoja työvoimatoimistoihin ilmoitettiin kuukauden aikana 50 000 eli 8000 kappaletta vuoden takaista enemmän.

Myös työllisyysaste parani vuoden takaisesta puoli prosenttiyksikköä 67,6 prosenttiin. Tämän vuoden ensimmäisen neljänneksen eli tammi-maaliskuun aikana työllisten määrä on Tilastokeskuksen mukaan kasvanut 44 000:lla viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna.

Työllisyystilannetta seurataan kuukausittain sekä Tilastokeskuksen otantaan perustuvalla työvoimatutkimuksella että työministeriön työnvälitystilastolla, joka kuvaa kuukauden viimeisen arkipäivän tilannetta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot