Mainos

Työttömyysaste yhä loivassa laskussa

Työttömiä oli elokuussa yhteensä 219 000 ja työttömyysaste oli 8,3 prosenttia. Työttömyysaste laski vuoden takaisesta, koska viime vuoden elokuussa työttömiä oli 233 000, ja työttömyysaste oli 9,0 prosenttia.

Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan 25-74-vuotiaitten työttömyysaste oli 7,3 prosenttia. Viime vuonna vastaavaan aikaan se oli oli 8,2 prosenttia. 15-24-vuotiaitten nuorten työttömyysaste oli 14,7 prosenttia, kun se viime vuoden elokuussa oli 14,1 prosenttia. Kausivaihtelusta tasoitettu työttömyysaste oli 9,4 prosenttia. Nuorilla se oli 21 ja 25-74-vuotiailla 7,7 prosenttia.

Työttömyysaste oli alhaisin Etelä-Suomen läänissä, jossa se oli 6,6 prosenttia. Työttömyysaste oli korkein Lapin läänissä, 14,1 prosenttia. Työvoimatoimistoissa oli elokuun lopussa kaikkiaan 312 000 työttömäksi työnhakijaksi tilastoitua. Työttömien työnhakijoiden määrä laski viime vuoden elokuuhun verrattuna noin 28 000 hengellä. Työttömyys laski kaikkien työvoima- ja elinkeinokeskusten alueilla.

Työvoimapoliittisilla toimenpiteillä sijoitettujen määrä väheni viime vuoden elokuusta 18 000:lla. Toimenpiteiden piirissä oli 3,1 prosenttia työvoimasta. Työttöminä työnhakijoina työvoimatoimistoissa oli 40 000 alle 25-vuotiasta työtöntä. Heidän määränsä laski edellisvuodesta 5000 henkeä.

Työllisten määrä noussut

Työllisten määrä on noussut, koska Tilastokeskuksen mukaan työllisiä oli elokuussa 66 000 henkeä enemmän kuin vuotta aiemmin. Palkansaajia oli 73 000 enemmän kuin viime vuoden elokuussa. Yrittäjien määrä laski kuitenkin hieman. Palkansaajista jatkuvaa kokoaikatyötä tekevien määrä kasvoi 40 000:lla. Määräaikaisessa työsuhteessa olevien palkansaajien määrä kasvoi 22 000:lla ja osa-aikaisten 13 000:lla.

Työvoimatoimistoihin ilmoitettiin elokuussa 27 000 uutta avointa työpaikkaa. Luku on 5000 enemmän kuin viime vuoden elokuussa. Työllisyysaste eli työllisten osuus 15-64-vuotiaista oli elokuussa 69,5 prosenttia. Se nousi 1,7 prosenttiyksikköä korkeammaksi kuin vuotta aiemmin. Kausivaihtelusta tasoitettu työllisyysaste oli elokuussa 67,3 prosenttia.

Toimialoista työllisyys lisääntyi eniten julkisissa ja muissa palveluissa sekä kaupassa. Työpaikat lisääntyivät Etelä-Suomen, Länsi-Suomen ja Lapin lääneissä. Työllisyystilannetta seurataan kuukausittain sekä Tilastokeskuksen otantaan perustuvalla työvoimatutkimuksella että työministeriön työnvälitystilastolla, joka on rekisteripohjainen tilasto.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot