Mainos
Mainos

Työttömyysilmoitus käy Kelalle myös sähköisesti

Kelan toimistoissa tehdään työttömyysetuuksien maksuunpanoja kuukausittain keskimäärin 260 000–280 000 kappaletta.

Työttömät voivat tehdä työttömyysaikaa koskevan ilmoituksen Kelaan myös sähköisesti. Työttömyysturvan sähköiseen asiointipalveluun pääsee joko henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla tai sähköisellä henkilökortilla.

Verkossa ilmoituksensa voivat tehdä ne työttömät, jotka saavat Kelan maksamaa työmarkkinatukea, peruspäivärahaa tai koulutuspäivärahaa. Ilmoitus tehdään neljän viikon välein. Siinä kerrotaan, onko asiakas ollut työttömänä, työharjoittelussa tai työssä.

Ennen verkkoasiointia ilmoittaudutaan työvoimatoimistoon työttömäksi työnhakijaksi ja lähetetään työttömyysturvahakemus Kelaan. Sähköistä palvelua voi alkaa käyttää, kun Kela on myöntänyt työttömyysetuuden. Verkkopalvelussa voi tarkistaa lisäksi omaan työttömyysturvaan liittyviä asioita.

Verkkopalvelu aloitti toimintansa viikko sitten.

Työttömän peruspäivärahaa sai viime vuoden aikana lähes 53 000 henkilöä ja työmarkkinatukea reilut 240 000 henkilöä. Kelan toimistoissa tehdään työttömyysetuuksien maksuunpanoja kuukausittain keskimäärin 260 000–280 000 kappaletta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme